Wij verbinden vraag en aanbod van secundaire grondstoffen

Sinds onze start in 1994 in Nederland en Duitsland, is ons netwerk sterk gegroeid. Inmiddels kopen en verkopen wij oud-papier, oud-kunststof en overige grondstoffen in Europa en zijn we ook in exportmarkten actief. Dankzij ons wereldwijde netwerk laden en lossen wij de gewenste soort, op ieder gewenst moment.

1,7 miljoen ton per jaar

Wij verhandelen circa 1,7 miljoen ton oud-papier per jaar en is daarmee een ideale partner voor vele commerciële en industriële bedrijven, evenals recyclingbedrijven. Al vele jaren bestaande, contractueel vastgelegde, distributiekanalen naar papierfabrieken in Duitsland, Nederland en Europese buurlanden, verzekeren een continue afname en recycling van oud-papier. Daarnaast is WPT een belangrijke partner in de internationale handel van oud papier. Jaarlijks worden dan ook wezenlijke hoeveelheden aan de internationale markt buiten Europa geleverd voor recycling.

Actief in de private en publieke sector

Wij bieden niet alleen oplossingen voor de private sector. Als kwalitatief hoogwaardige en effectieve partner, werkt WPT ook voor lokale overheden. Meer dan 40 medewerkers, werken op de afdelingen inkoop, verkoop, logistiek en administratie. Een team van accountmanagers stelt zowel de inkoop als de continue uitstroom van oud-papier zeker en houden goed contact met onze private en publieke klanten.

Logistiek

Als 'global player' verplaatsen wij per jaar circa 1,7 miljoen ton oud-papier en oud-kunststof; per vrachtwagen, trein of schip, als bulkgoed of samengeperst in balen. De manier van transport is altijd afgestemd op de persoonlijke eisen van onze aanbieders en afnemers, of het nu walking floors, tautliners of containers voor overzee zijn. WPT maakt gebruik van de meest moderne logistiek en kent een totale monitoring van alle processen om de kwaliteit te bewaken. Van het afhalen van papier, kunststof en verpakkingsafval aan de ene kant van de wereld, via sortering en verwerking, tot de levering als nieuwe secundaire grondstof aan de andere kant van de wereld.

Onze missie

Het waarborgen en optimaliseren van de kringloop van waardevolle stoffen is belangrijker dan ooit. WPT verhandelt deze kostbare secundaire grondstoffen op internationaal niveau. Door een efficiënte omgang met materiaalstromen reduceren we het verbruik van natuurlijke grondstoffen. Daarmee leveren wij een bijdrage aan het behoud en de versterking van onze leefomgeving en de daarmee samenhangende kwaliteit van leven voor toekomstige generaties en de duurzaamheid van onze samenleving.

Onze visie

WPT wordt een toonaangevend handelsplatform voor secundaire grondstoffen met internationale oriëntatie. 

 • 2016
  Start handel in Spanje en Italië

 • 2014
  Start marktactiviteiten in Oost-Europa met Oekraïne

 • 2013
  De handelszone wordt uitgebreid met Noorwegen, Zweden, Finland en Litouwen

 • 2012
  Opbouw marktactiviteiten in Zuid-Oost Europa o.a. Kroatië

 • 2009
  Start handel in Frankrijk

 • 2008
  Het handelsgebied wordt uitgebreid met Tsjechië

 • 2003
  De handelszone wordt uitgebreid met Polen

 • 2002
  Activiteiten in Denemarken en Engeland

 • 1996
  Start handel in België, Luxemburg, China en India

 • 1994
  Oprichting WPT met handelsgebieden Nederland en Duitsland

Papier 

Kranten, papier, karton, snijafval en nog veel meer. Bij WPT kunt u terecht voor de in- en verkoop van alle papiersoorten op de EN 643 soortenlijst en meer.

Lees meer

Kunststof

WPT verhandelt kunststof, folies, maalgoed en granulaat in de kwaliteiten PET, PE-HD, PVC, PE-LD, PP en PS

Lees meer

Overige grondstoffen

Glas, hout, metaal; De mogelijkheden voor in- en verkoop van secundaire grondstoffen zijn onbeperkt.

Lees meer

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Vul uw contactgegevens in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.