Cycle Link International nieuwe aandeelhouder van Waste Paper Trade (WPT)

Publié à:
Cycle Link International nieuwe aandeelhouder van Waste Paper Trade (WPT)

Waste Paper Trade (WPT) krijgt met Cycle Link International een nieuwe sterke internationale partner als aandeelhouder. Cycle Link is gevestigd in de VS, het VK, Nederland, Japan, Australië en China en houdt zich wereldwijd bezig met de inkoop van oud papier.

Cycle Link wil zich ontwikkelen tot een onafhankelijke wereldspeler op het gebied van de in- en verkoop van oud papier en daarin past de overname van WPT erg goed. WPT, met een eigen Europees netwerk, is met name sterk in de in- en verkoop van oud papier in Europa. Het moederbedrijf van Cycle Link is de Chinese papierfabrikant Shanying International Holdings Co. Ltd.

Cycle Link neemt (onder voorwaarde van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteit) de aandelen in WPT over van de LUMARO Groep en de Tönsmeier Groep, die beiden 50% van de aandelen in eigendom hadden. Naar verwachting wordt de transactie op termijn van enkele maanden afgerond. Met deze nieuwe aandeelhouder heeft WPT een sterke internationale partner gevonden, waarmee de verdere strategische ontwikkeling kan worden uitgebouwd.

WPT, de specialist voor de industrie, handel en lokale overheden, op het gebied van inkoop en verkoop van secundaire grondstoffen, heeft de ideale partner gevonden in Cycle Link International, een zeer gerespecteerde speler die wereldwijd actief is in de inkoop van oud papier. Aangezien WPT zowel binnen als buiten Europa wil groeien, is het bedrijf altijd op zoek naar nieuwe marktkansen om dit te kunnen bewerkstelligen. Deze samenwerking levert zonder meer een zeer positieve bijdrage aan de strategische ontwikkeling van WPT.

Ook bij Cycle Link bestond de behoefte aan een samenwerking met een sterke internationale organisatie die haar ontwikkeling van inkoop- naar handelsorganisatie zou kunnen ondersteunen. Om dit te kunnen realiseren heeft Cycle Link zich ten doel gesteld om haar activiteiten uit te breiden en haar wereldwijde netwerk te versterken. Door de krachten te bundelen met WPT kan het bedrijf in de toekomst een nog meer onafhankelijke rol gaan spelen in de wereldwijde handel in oud-papier.

Gezien de wederzijdse belangen en het positieve effect op de langetermijnstrategieën van beide bedrijven, biedt het ook een uitgelezen kans om elkaar te ondersteunen in dit groeiproces. De onafhankelijkheid van WPT in Europa blijft in deze samenwerking eveneens intact; een belangrijke voorwaarde om zelfstandig verder te kunnen groeien.

Personeel belangrijkste kapitaal
WPT beschouwt haar personeel als het belangrijkste kapitaal binnen het bedrijf. De samenwerking met Cycle Link leidt ertoe dat de aanwezige kennis en ervaring nog efficiënter kan worden toegepast. De verwachting is dan ook dat de samenwerking een positief effect zal hebben op zowel de interne als de externe ontwikkeling van WPT als organisatie.

WPT beschikt over een sterk operationeel en zeer solide financieel fundament, wat deze toekomstgerichte samenwerking tot een ideale groeimogelijkheid maakt. Daarom is WPT ervan overtuigd dat dit de beste keuze is voor het bedrijf, de werknemers en de klanten. Door het toenemende aanbod van secundaire grondstoffen op de wereldmarkt, het steeds groter wordende internationale netwerk en het gebruik van lokale accountmanagers, zal WPT in de toekomst nog beter in staat zijn om alle partijen te bedienen.

Krachten bundelen loont
Jan Lucas Oldenburger, directeur van WPT: “Dankzij deze internationale samenwerking én het feit dat WPT onafhankelijk blijft opereren, kan WPT haar leveranciers en afnemers nog meer zekerheid bieden. Ook zijn wij vol vertrouwen dat onze dienstverlening met Cycle Link als nieuwe aandeelhouder verder versterkt zal worden en dat wij nog beter op marktontwikkelingen kunnen inspelen”.

Lai En, President of Cycle Link International: “Within this collaboration the strengths and expertise of both sides are combined in the best possible way. We are now able to operate with the flexibility and independence of a global trading company, because by bringing together a vast worldwide network of suppliers we are even better equipped to meet the ever-increasing demand. Additionally, the stable demand from our parent company Shanying International will contribute greatly to the efficiency and profitability of our collective business operations.”

fotos

downloads

Persbericht 2.7.18

blog_related

Welverdiend pensioen - Well-deserved retirement - Wohlverdienten Ruhestand

Welverdiend pensioen - Well-deserved retirement - Wohlverdienten Ruhestand
Onze gewaardeerde mede-oprichter, de heer Jan Lucas Oldenburger, gaat per 1 mei van zijn welverdiende pensioen genieten. Jan Lucas Oldenburger is drie decennia lang "het gezicht" van WPT geweest. Zij…

EU-Altpapierexporte in Drittstaaten sinken 2021 auf ein 18-Jahres-Tief

EU-Altpapierexporte in Drittstaaten sinken 2021 auf ein 18-Jahres-Tief
Die Mitgliedstaaten der Europäischen Union haben 2021 deutlich weniger Altpapier in Länder außerhalb der EU (sogenannte Drittstaaten) exportiert. Die Ausfuhren sanken im Vorjahresvergleich um 28 Pr…

bvse drängt auf Abfallende für Altpapier in ganz Deutschland

bvse drängt auf Abfallende für Altpapier in ganz Deutschland
Der Bundesverband Sekundärrohstoffe und Entsorgung fordert eine bundesweite Abfallende-Regelung für Altpapier. „Qualitativ aufbereitetes Altpapier ist kein Abfall! Im Gegenteil, es ist wertvoller …